Zelfreflectie 3

Project 1: Vitalonga

- ASHLEY VAN LAER

Mijn project is klaar geraakt! Dit is iets waar ik op voorhand enorm bang voor was, stel je voor dat mijn project het niet zou doen zoals ik in mijn hoofd had, of iets werkt niet naar behoren en ik krijg het niet opgelost. Uiteindelijk is een maand zeer kort, zeker voor wat er op de planning stond. Mijn idee bestaat simpel uit: Je hebt 4 keuzes koffie, ik zit in mijn zetel en wil niet wachten op mijn koffie in de keuken, geen probleem open de web app, kies een koffie en deze wordt gezet.

De constructie was echter niet zo voor de hand liggend. Ik gebruikte hiervoor een machine van Krups model pixie gemaakt voor Nespresso koffie, hierbij had ik op de as twee steppermotors gemonteerd met twee componenten lijm. Toen ik de motors testen kregen deze de sluis op geen enkele manier open. Wat ik hieruit geleerd heb is dat je eens die lijm is opgedroogd je die motors nooit meer op geen enkele voor mij bekende manier los krijgt, forget it. Dus toen zat er maar een ding op de motors eraf zagen, deze waren nu nog maar voor 1 ding bestemd… De vuilbak. Dus nu moest ik er nieuwe bestellen en ik koos hierbij deze keer voor dc motors.

Paar dagen later kwamen mijn nieuwe dc motors aan, ze zorgde wel al voor wat weerstand, dus lijmde ik ze er ook maar meteen aan vast. Eenmaal opgedroogd en getest, werkte deze ook niet. Dus ik raakte al wat in een licht gedemotiveerde staat. Daarna heb ik motors gehaald uit oude boormachines, mixers en blenders. Niets was geschikt voor de sluis open en toe te krijgen en ik zat met mijn handen in het haar. Ik was er toen zeer sterk van overtuigd dat mijn project maar niets ging worden. Want als de sluis niet open kan, heeft de rest ook geen zin want dan kan de machine onmogelijk automatisch gemaakt worden.

Een dag later heb ik naar heel veel mensen gebeld, ik heb overal info uit proberen halen. Er was iemand en die had twee grote servomotors, maar deze koste 100 euro het stuk maar ik zou ze wel mogen geleend hebben, dus dit was wel al een optie. Iemand anders heeft dan weer samen met mij online gezocht naar een motor van 12V deze keer met een reductie kastje omdat die het wel zou kunnen doen en die heb ik dan alvast besteld. ’s Avonds laat kwam er nog iemand langs met een steppermotor ter grote van een baksteen, dat was nu wel niet wat ik zocht maar hij heeft wel handige tips gegeven. De reden waarom ik het nu heb over deze verschillende mensen is omdat ik er wel van perplex stond dat mensen zo snel klaar staan om iemand te helpen. Ik ben niemand tegengekomen die niet wou helpen. Een paar dagen later kwamen voor de derde keer mijn nieuwe motors aan, deze werkte direct, zonder moeite. Mijn motivatie was dus weer helemaal op peil en ik zag het weer helemaal zitten.

Dit project is voor mij een hele mooie ervaring geweest, waarbij ik mijn kop omhoog moest kunnen houden wanneer het al eens niet mee zit en door te gaan no matter what. Want misschien zie je vandaag geen oplossing voor je probleem en morgen ook niet en je weet niet wat je fout doet en/of hoe je het kan oplossen en je geraakt helemaal overstuur. Maar dan is er dat denkbeeldig raam waar je kan doorspringen, waarin je plots de oplossing vindt en alles plots duidelijk wordt. Het is zeer belangrijk niet op te geven wanneer het hard wordt, of lastig. Want wanneer dit gebeurd en het zit niet mee, dan weet je dat je op de goede weg zit. En bij het afsluiten van mijn reflectie over deze maand kan ik zeggen dat ik heel blij ben dat ik deze richting hier in Kortrijk gekozen heb.

Vitalonga Instructables:

Hieronder vindt u mijn tijdsbesteding:
Toggl project 1

Hieronder vindt u mijn BOM BILL of materials:
BOM_bill-of-materials

Hieronder vindt u mijn Feedforward fiches:
Feedforward fiches

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *