We maken een enchanted object

We maken een enchanted object

We maken een enchanted object

Ashley Van Laer

Onze klant is IPO studente Jody Torfs. Zij kwam met het idee om een slim longboard te maken en dat vonden we wel een leuke uitdaging. Maar een longboard… Wat kunnen we hieraan verbinden, verbeteren en mee doen? Dat was de grote vraag natuurlijk.

Na het samenzitten zijn er veel ideeën naar boven gekomen. Het longboard zal werken via een applicatie op uw smartphone, waarmee we onze locatie kunnen bekijken en een route kunt instellen. Dit zodat we efficiënter en veiliger met het longboard op onze bestemming kunnen geraken.

Maar hoe gaat dit in zijn werk en hoe wordt ervoor gezorgd dat we kunnen navigeren zonder op onze smartphone te kijken? Aan het bord zullen aan elke hoek led-strips worden gemonteerd. Deze zullen beginnen knipperen wanneer we de volgende straat in moeten slaan. Hoe dichter we bij de straat komen hoe sneller dit gaat knipperen. Rij je er voorbij dan gaat het hele bord oplichten en knipperen in een rode kleur. Dit zal blijven knipperen totdat , ofwel de route automatisch wordt herberekend of je omkeert en terug juist rijdt.

Als we over veiligheid praten heeft dit project als pluspunt dat de knipperlichten achteraan en vooraan te zien zijn bij bestuurders. Dit zodat de bestuurders weten naar waar je gaat. ook zal achteraan altijd een rood led-lichtje branden als het donker wordt en voortaan een wit-lichtje.

HET SCHEMA

Onderaan ziet u een schema, zoals u ziet is het longboard altijd verbonden aan de app via bluetooth.
Om data te verkrijgen van het verkeer en de route, gaan we een API gebruiken van google maps. Met deze gegevens kunnen we aan de slag om het longboard een bepaalde led-strip van de juiste richting te laten branden. De data die we dan zelf bijhouden zullen we opslaan in een SQL Database met behulp van een Azure function.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *