Project 3: Bloom

Project 3: Bloom

Voor dit project hebben we gewerkt met een ESP32. De klant wou dat we hiervoor de Arduino programmeertaal  gebruikten. Deze bestaat uit maar 1 file die kan geupload worden naar het ESP32 bordje. Hiervoor moesten we een oplossing zoeken. 

Uitwerking Project

 

 

Voor we konden verbinden met een netwerk moesten we eerst een netwerk kunnen opslaan op de ESP32. Om deze uitdaging op te lossen ontdekten we al snel dat we eerst van de ESP32 een access point konden maken ( access point zend een Wi-Fi signaal uit ). Eenmaal verbonden met dit netwerk kwam er een captive portal naar boven. Hier konden we een netwerk lijst laten tonen met alle netwerken en deze dan verbinden met elk soort netwerk. 

Werken Voor Een Klant

Voor dit derde schoolproject kregen we de opdracht om in samenwerking met een klant een project tot een goed einde te brengen. Hierbij werd gekeken naar de constante samenwerking tussen ons team en de klant, maar ook naar de samenwerking en takenverdeling in het team zelf. Ik kreeg de opdracht om deze groep te leiden. Hierbij zeg ik leiden. Een groep leiden betekent niet dat je de ‘baas’ bent, nog dat je alles te zeggen hebt. Een groep leiden betekent. Elke verantwoordelijkheid nemen voor het project en voor de mensen in mijn team. Maar ook hun kwaliteiten ontdekken en ervoor zorgen dat ze deze op de meest creatieve wijze naar boven kunnen brengen. Hoe hebben we dit gedaan? We zijn gestart met WAAROM.

Wat is het project

Het project is een Fotosynthese lamp die we bestuurbaar hebben gemaakt vanaf een Controle paneel op de smartphone,  tablet of webbrowser op je computer. Dit zodat als je veel van deze apparaten hebt of een grote installatie wilt uitbouwen. Je op 1 overzicht alles tegelijk kunt managen. Niet meer zullen je planten verwelken door het te weinig krijgen van licht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *