Project 2: Lucid

 

Wat hebben we gedaan

Dit project was een samenwerking tussen 2 studierichtingen, NMCT en IPO. Hierbij konden wij een project kiezen van IPO dat wij het interessantste vonden om aan te werken. Wij die met drie waren hebben besloten om voor het longboard gps genaamd Lucid te kiezen. Dit is een longboard, dat met behulp van ledjes kan navigeren. Wij hebben dit gedaan met behulp van een app die met je smartphone verbonden is aan bluetooth. Die op zijn beurt is verbonden aan een arduino. Zo konden we met een Google maps api en een zelf geschreven algoritme voor navigatie het longboard naar zijn eindbestemming leiden, doormiddel van ledjes zodat de gebruiker weet waar hij moet afslaan. Maar daar zijn we niet gestopt. Hierbij hebben we een verificatie systeem geschreven voor een gebruiker. Deze gebruiker kan andere gebruikers toevoegen als vriend, ze kunnen elkaars routes, snelheden en en kilometers bekijken. Met een abstract design dat alles behalve recht is.

   

  Waarom Lucid

  De bedoeling van deze projectweken waren dat we stap voor stap in groepsverband zouden leren werken. Omdat dit toch niet zo vanzelfsprekend is en je moet leren over dat een groep juist gemanaged moet worden, maar ook is op tijd moet kunnen ontspannen. In ons geval een pintje gaan drinken. Maar de uiteindelijke oplevering is het allerbelangrijkste, Dat doel hadden we alle drie voor ogen. Er zijn wel enkele hindernissen geweest en er is uiteindelijk onverwachts nog een hoop werk bij gekomen, maar daar zijn we niet gestopt. We hebben de volledige planning omgegooid en opnieuw beginnen plannen. Met ons zicht op de deadline. We hebben een paar late avonden, nachten en vroege ochtenden gehad. Maar het is gelukt.

    

   Wat heb ik uit dit project geleerd

   Wat heb ik uit dit project geleerd? Backups maken! Het gebeurde de dag van de presentatie. Ik had die nacht nog laat doorgewerkt aan de presentatie, dus Middag was die dag heel erg vroeg voor mij. 20 minuten voor de presentatie besloot ik mijn bureaublad op te ruimen, waar mijn presentatie op stond. In alle paniek zijn we maar direct vertrokken naar het school, waar de presentatie plaats vondt en we hebben gevraagd voor uitstel. We konden gelukkig als laatste ons project nog presenteren. Dus dat betekende dat ik 2 uur tijd had mijn volledige presentatie opnieuw te maken.en gelukkig is dat gelukt.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *