Mijn persoonlijkheid

Mijn persoonlijkheid

Mijn persoonlijkheid

Ashley Van Laer

Op de website 16Personalties, zijn 16 persoonlijkheden omschreven waarin mensen zich kunnen terugvinden, om te kijken wat voor type mens je bent. Door een eerlijk formulier in te vullen met vragen wordt deze test afgenomen.

Ik heb deze test zelf eens afgenomen. Hieruit blijkt dat ik bij de groep “INFJ, -A/-T” hoor. Of met andere woorden “ADVOCATE”. Het type advocate wordt in deze test-uitslag omschreven als volgt: “Hun doel in het leven is andere helpen. Deze mensen houden zich ook sterk bezig met hulpverlening en goede doelen. Maar om problemen te vermijden zoeken ze vaak alvorens het probleem zich voor doet naar een oplossing. Dit zodat mensen helemaal niet uit de nood hoeven gered te worden.”

De advocate persoonlijkheid is zeer zeldzaam. Het komt minder dan 1 percent voor in de bevolking, maar laten wel hun stempel achter. Advocates hebben een geboren gevoel voor idealisme en moraliteit, maar wat ze onderscheidt is dat ze niet lui en dromerig zijn. Het zijn mensen die concrete stappen nemen om hun visie en doelen te bereiken en ze zorgen voor een blijvende positieve impact op de bevolking.

Een citaat van Martin Luther King die ook de persoonlijkheid Advocate had, zei het volgende:”Every man must decide whether he will walk in the light of creative altruism or in the darkness of destructive selfishness.”

Ook heb ik de “mini big five” test gedaan hierbij worden vijf hoofde eigenschappen uitgelegd en met een score op 20 kan je dan zien hoe sterk je bij welke eigenschap aanleunt.

Dit waren mijn resultaten:
  • Emotioneel onbekommerd: 12/20. Hiermee lig ik in het midden tussen me niet snel zorgen maken en sneller boos, ongerust of uitgelaten zijn.
  • Onbaatzuchtigheid: 15/20. Dit toont aan dat ik meer open sta voor de belangen en wensen van anderen.
  • Gewetensvolheid: 15/20. Deze score toont aan dat ik in het midden lig tussen een sterke ‘drive’ om zaken op orde en geregeld te hebben of een persoon die een meer flexibele houding heeft en beter tegen chaos kan.
  • Extravertheid: 13/20. Hierbij lig ik in het midden tussen iemand die graag in het middelpunt van de belangstelling staat en iemand die dit juist niet graag heeft.
  • Openheid: 16/20. Dit toont aan dat ik in het midden lig tussen iemand met een rijke fantasie en een meer praktische instelling.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *